رالی گردشگری خودروهای کلاسیک در مسیر تهران - ابیانه
 
مسابقات اتومبیل رانی
عـکس ها،فیلم ها،قوانین و... راجبع رالی و مسابقات اتومبیل رانی

قوانین عمومی مسابقات :


1- حداقل تعداد سرنشینان اتومبیل شرکت کننده در رالی 2 نفر است.


2- شرکت کنندگان در مسابقات رالی ملزم به رعایت قوانین نیروی انتظامی و دیگر قوانین کشوری می باشند و این قوانین به دیگر قوانین و دستورات رالی ارجح است .


3- اتومبیل های شرکت کننده در مسابقات موظف هستند بوسیله نقشه و از مسیرهای تعیین شده به مسابقه ادامه دهند. داوران برای کنترل شرکت کنندگان در طول مسیر مسابقه و زمان در نقاط مختلف مسیر حضور خواهند داشت کلیه شرکت کنندگان موظفند به محض رسیدن به کنترلها از اتومبیل پیاده شده و کارت راه خود را به امضاء و کنترل برسانند چنانچه کارت راه شرکت کننده ای به امضاء کنترل نرسد این به منزله از دست دادن کنترل و اخذ امتیاز منفی میباشد. مسئولیت دقت در ثبت زمان امضاء کارت راه به عهده شرکت کننده گان است و هیچ اعتراضی مبنی بر عدم صحت مندرجات در کارت راه و یا خوانا نبودن زمان ثبت شده در کارت و یا عدم امضاء کارت توسط کنترل پذیرفته نخواهد شد .


در صورت هر نوع اعتراضی به زمان ثبت شده در کارت راه و یا اعتراضی دیگر شرکت کننده موظف است پس از پایان هر مرحله از مسابقات ( در رالی خانوادگی پس از پایان مسابقه ) اعتراض خود را با ذکر دلیل کتباً به مسئولین مسابقه تسلیم نماید در غیر اینصورت هیچ اعتراضی پذیرفته نخواهد شد.


4- چنانچه در حین انجام مسابقه تغییراتی در مسیر نقشه داده شود مراتب به شرکت کنندگان ابلاغ می گردد و چنانچه فقط مسیر به حرکت کنندگان اعلام گردد در زمان مطلوب مسیر حذف شده خود را به نقاط جدید رسانده و ادامه مسیر دهند اما چنانچه در تغییر مسیر زمان مطلوب جدیدی به شرکت کنندگان اعلام شود و مبنای زمان محاسبه زمان مطلوب ادامه مسیر, بایستی زمان اعلام شده جدید باشد.


5- هیچیک از مسئولین و کنترل های مستقر در طول مسیر مسابقه موظف به پاسخگویی به سوالات شرکت کنندگان نخواهند بود و چنانچه راهنمایی غلط بعضی از مسئولین و کنترلها موجب از دست دادن امتیازی برای شرکت کنند گان گردد کمیته برگزار کننده هیچ مسئولیتی نداشته و هیچ اعتراضی پذیرفته نخواهد شد .


- شرکت کنندگان در هر مسابقه موظفند کلیه برچسب های تبلیغاتی را که کمیته برگزار کننده مسابقات رالی در اختیار آنان قرار می دهد برروی اتومبیل خود نصب نمایند. هر اتومبیل مجاز است یک برگزار کننده و نام تیم خود را نیز برروی اتومیبل در محل تعیین شده نصب نماید.


- قابلیت فنی و موارد ایمنی در کلیه اتومبیل ها مورد آزمایش قرار خواهد گرفت و یا تشخیص کمیته فنی در صورت وجود هرگونه عیب و نقص فنی و یا عدم رعایت موارد ایمنی از شرکت آن اتومبیل تا رفع کامل عیوب جلوگیری بعمل خواهد آمد.


توضیح :


کمربند و کلاه ایمنی (HELMEH) به تعداد نفرات , رول بارکامل داخل اتومبیل , کپسول آتش نشانی , مثلث احتیاط, شیشه شور و گل پخش کن از موارد اجباری ایمنی میباشد . ضمناً در مسابقات زمستانی مجهز بودن به زنجیر چرخ , لاستیک یخ شکن و پوشاک مناسب الزامی است .

در مسابقات رالی خانوادگی موارد فوق الزامی نیست اما بمنظور حفظ ایمنی شرکت کنندگان مسابقه توصیه می شود .


تعریف : جی تی = هر اتومبیل سقف باز یا بسته ای که بیشتر از یک در در هر طرف و بیش از چهار صندلی نداشته باشد.


(GRAND TOURING) = GT برای رانندگی در جاده کاملاً قانونی باشد و برای مسابقات سرعت مناسب و تضمین شده یک ماشین جی تی نامیده می شود.


برخی اصطلاحات اتومبیلرانی :


(کلاه ایمنی = helmet ) (نقشه خوان , مسیر یاب= navigator) (برچسب تبلیغاتی = stiekirt ) (حمایت کننده مالی = sponsor)


(کمربند ایمنی= safety belt )

اهداف برگزاری مسابقه رالی :


بهره گیری از علوم و فنون صحیح رانندگی و آموزش آن در سطح جامعه در کوتاه ترین مدت از اهداف اصلی کانون جهانگردی واتومبیلرانی می باشد و برگزاری مسابقات اتومبیلرانی یکی از راههای مهم انتقال دانستنیهای علمی رانندگی است که باید بصورت دقیق و منظم برگزار گردد.


-آزمایش اتومبیل در مراحل مختلف جاده ای (آسفالت – خاکی – کویری – کوهستانی) و شرایط متفاوت جوی جهت ارتقاء کیفیت توسط کارخانه های خودرو ساز.


- استقامت و پایداری رانندگان در طول مسابقه .


- جهت یابی , ردیابی و محاسبات دقیق بمنظور رسیدن به موقع به مراکز کنترل و در نتیجه کمک به امر ترافیک .


- آموزش رانندگی صحیح و مطمئن با اجرای کلیه قوانین راهنمایی و رانندگی .


- تعمیرات اتومبیل با حداقل امکانات و حداقل زمان در حین مسابقه .


- بازدید از جای جای سرزمین ایران و آشنایی با فرهنگ و اداب و رسوم و سنت های مردم .


-شناسایی و شناساندن مراکز و مناطق تاریخی- طبیعی فرهنگی مذهبی و دیگر جاذبه های گردشگری .


- سرعت انتقال و تصمیم گیری به موقع برای جلوگیری از حوادث و تصادفات


7- اولین برگزار کنندگان مسابقات اتومبیلرانی توسط کمیته ای متشکل از افراد خارجی اعم از هلندی – دانمارکی – انگلیسی و آمریکائی به ریاست تاسیس هلندی زیر نظر کانون بود اولین ایرانیان شرکت کننده در مسابقات اتومبیلرانی آقایان داریوش پناه ایزدی و ردولف آقای بیگیان بودند اوایل( دهه 40) بودند.


* شروع مسابقات توسط کانون از دهه 1330 بوده که توسط کمیته اجرایی به ریاست تاسیس هلندی که تا سال 1364 در این سمت بودند انجام می شد ودر سال 3 الی 4 مسابقه برگزار گردید . از سال 1352 تا 1356 تقریبا بطور منظم در بخش های رالی و سرعت انجام می گرفته است .


* مکان مسابقات که در رشته های رالی RALLI – مارپیچ (SLALLOM ) – سرعت (RACE) تپه نوردی clim(HILLE) فعالیت می نمودند عبارت بودند از : حوالی میدان آزادی فرودگاه قلعه مرغی – ازگل شمیران – پارکینگ نمایشگاه بین المللی فعلی ( اطراف زندان اوین ) – کوی کن – پارک ارم – اطراف استادیوم یکصد هزار نفری و پارکینگ فراج .


* مسابقات اتومبیلرانی ابتدا در حوالی کوی کن انجام می گرفت .



شرح مختصر فعالیت کانون در مسابقات اتومبیلرانی :


* در سال 1343و1342 مسابقات رالی در فرودگاه قلعه مرغی با مشارکت خودروهای قدیمی سمیکا- دکاوو و.... اجرا گردید ( اولین رالی خودروهای کلاسیک )آقای خسرو مخزنی: قهرمان سال 1345 مسابقات اتومبیلرانی .


اولین مسابقه رسمی اتومبیلرانی در سال 1346 برگزار گردید


مسابقه رالی تهران داکا که از سوی ) FIA) برنامه ریزی شده بود در سال 1348 برگزار گردید.


در سال 1349 اولین دوره مسابقه سرعت ( RACE) صورت گرفت .


در سال 1349 شرکت در مسابقه لبنان با یک اتومبیل پیکان 1725 ( هوشنگ رهی و ناصر احمدی )


در سال 1361 رالی یک روزه تهران برگزار شد .


درسال 1367 مسابقات ریس و رالی توسط کانون در دو کلاس 1000CC و CC2000 برگزار گردید . مکان این مسابقه در پارک ارم بود در همین سال رالی های متعدد 3و4و5 روزه و خیلی قوی برگزار گردید .


در تیر ماه سال 1368 رالی دور شمال ایران با 130 دستگاه اتومبیل و طی مسافت 1200 کیلومتر برگزار گردید.


در 7 دی ماه 1368 مسافت 3000 کیلومتری رالی کویر ایران برگزار گردید در این رالی علاوه بر کاپ قهرمانی سه جام اخلاق , استقامت و تکنیک نیز توسط کانون به نفرات اهداء گردید. کمیته مسابقات اتومبیلرانی کانون در این رالی که آقایان خداپرست – ترابی و ناظری بودند.


در سال 1369 مسابقه رالی به مسافت 5700 کیلومتر بنام هند و رابی در مسیر تهران به آستارا – شمال غرب – غرب سپس جنوب و جزیره هند روابی و برگشت به بندر عباس – کرمان – تهران – برگزار گردید ( وهاب زاده – ترابی- ناظری )


سالانه دو رالی دور ایران توسط کانون با مسافت حداقل 5000 کیلومتر صورت می گرفته است .


در سال 1973 با دعوت فدراسیون لبنان از کانون جهانگردی و اتومبیلرانی آقایان ( بیژن رهی – رودلف آقا بیگیان- ناصر احمدی وداریوش پناه ایزدی به لبنان عزیمت نمودند و در لبنان آقای ناصر احمدی و پناه ایزدی با 1 دستکاه فیات 124 با سایر رقبا به رقابت پرداختند و از 73 تیم شرکت کننده در مسابقه تنها تیم ایرانوسوئد موفق به عبور از خط پایان گردیدند و 14 دستکاه اتومبیل به خط پایان رسیدند .


در سال 1974 میلادی با دعوت مجدد فدراسیون لبنان از کانون جهانگردی و اتومبیلرانی یک تیم کامل رهسپار بیروت گردید . این افراد عبارت بودند از حسین خداپرست- رودلف آقابیگیان – ناصر احمدی- داریوش افشار- عباس قهرمانی- حسین پور شقاقی – تقی لواسانی – ناصر وهاب زاده – هوشنگ رهی – جهانگیر نوروزی – برادران حاجیان – مسابقه با 1 دستگاه BMV – پیکان جوانان و ژیان در کنار دریای مدیترانه برگزار گردید .


8- رالی کلاسیک پکن تا پاریس در سال 1978 سه خودرو پیکان بالای 30 سال سابقه ( ورود از مسیر چاه زاهدان – کرمان- اصفهان- مرز بازرگان خروج )



در هر سال 13 مسابقه توسط کانون که دوازده مسابقه بصورت داخلی و یک مسابقه نیز بطریق بین المللی انجام می گرفت .مسابقات فوق عبارت بودند از سه مسابقه رالی سه مسابقه سرعت- سه مسابقه هیل کلایم – دو مسابقه اسلالوم- یک مسابقه جیم کانا – و یک رالی خانوادگی .


پس از رودلف آقا بیگیان و داریوش ایزدپناه افرادی چون پرویز مخزنی – خسرو مخزنی- حسین پور شقاقی- رضا دردشتی- غلامحسین ایجادی- امیل شهربانی (دارای یک دست) – دیموند کتانی- امیر حسین حاجی اسفندیاری – هوشنگ و بیژن رهی- برادران حاجیان – برادران جعفری- برادران مافی- برادران روح الامین- برادران میرزایی- داریوش افشار- حسین سالاری – نادر گیلانشاه – پرویز سام ثانی – تقی لواسانی – حسین خداپرست – بیژن طلوع – کریم ناظری- بیژن ترابی - کیومرث و ناصر احمدی- کامران مسیح- ایرج قدیمی- فرهاد صمصام بختیار- ریاض مفیدی- مهندس شکرایی- دکتر نفیسی- مهندس زارع و دهاتن دیگر وارد صحنه مسابقات رالی گردیدند .


در این مسابقات انواع خودرو اعم از بنز- بی ام و- آلفا رومئو- فورد- مینی- پورشه- لانچیا- و پیکان شرکت می کردند .قهرمان ایران کسی بود که در مجموع برگزار رالی تمام 12 مسابقات بیشترین امتیاز را کسب نمود .


از سال 1352جام قهرمانی ایران تاسیس شد و این مسابقات از سال 1353 دارای قوانین خاصی جهت تعیین و معرفی قهرمانی سال گردید .


قهرمانان سال اتومبیلرانی به ترتیب ( سال 1353 آقای تقی لواسانی – سال 1354 حسین خداپرست- سال 1355 بیژن طلوع- و سال 1356 آقای ریاض مفیدی) بودند .


9- مسابقات اتومبیلرانی تا سال 1357 شمسی دنبال گردید و با پیروزی انقلاب اسلامی مسابقات نیز تا سال 1359 شمسی دنبال شد اما با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران مسابقات بطور کلی متوقف گردید و در سال 1368 شمسی بدنبال پیروزی تاریخی ایران علیه دشمن متجاوز مسابقات اتومبیلرانی در چند دوره برگزار گردید.




پیشکسوتان و قهرمانان مسابقات اتومبیلرانی از سال1346 لغایت 1357 :


سرکیس آبکار-رودلف آقابیگیان – رضا احدآیدی – کمال ارقید- حسین ابوالعسباع –منوچهرآل احمد- تیمور آخوندزاده- واهیک آقا مالیان- واهیر آقامالیان – واهیک آخوندزاده- فریدون اقبال– غلامحسین ایجادی- علی امیر فر- مرتضی الهی – محمود اشرفی- ژرژ امیر خاص – ناصر احمدی – داریوش افشار- حسین افشار و ...


غلامحسین ایجاد یکی از قهرمانان و پیشکسوتان وتنها راننده ایرانی است که از طرف کانون جهانگردی و اتومبیلرانی به فدراسیون اتومبیلرانی ایتالیا معرفی شدند.


تداوم فعالیت های اتومبیلرانی کانون از سال 1387


1- تدوین و تنظیم آئین نامه شناسایی و صیانت از خودروهای تاریخی ( کلاسیک) به پیشنهاد شماره 1478-1/882 به هیئت محترم وزیران از طریق سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و تصویب توسط هیئت محترم وزیران در جلسه مورخ 29/1/1389 به شماره 27001/44398مورخ 8/2/1389


2- برگزاری نمایشگاه خودروهای تاریخی ( کلاسیک) در کاخ موزه نیاوران با وسعت مکانی 11 هکتار و با مشارکت 58 دستگاه خودرو و 2 دستگاه موتور سیکلت هارلی در تاریخ 29/4/1388 به مناسبت عید مبعث(From juli 20-2009 tjuly24-2009)


3- برگزاری مسابقه رالی خودروهای کلاسیک از تاریخ 7/7/88 لغایت 8/7/88 در مسیر تهران – کرج – مرزن آباد- کلاردشت- عباس آباد- نمک آبرود- چالوس- نور- محمود آباد- با تعداد 54 دستگاه خودروی کلاسیک شامل 108 نفر شرکت کننده ( راننده – نقشه خوان) -12 خودروی داوری و فنی – 1 دستگاه آمبولانس – 2 دستگاه جرثقیل نیسان – 2 دستگاه تیم خبرنکاران و تصویر برداران – 1 دستگاه روابط عمومی – 1 دستگاه ستاد اجرایی- 1 دستگاه پشتیبانی.


خبر مرتبط:

http://iranrally.loxblog.com/post.php?p=36


به اطلاع کلیه علاقمندان رشته اتومبیلرانی می رساند با توجه به اینکه برگزاری مسابقه رالی تهران-ابیانه از طرف کانون جهانگردی و اتومبیلرانی بدون مجوز فدراسیون موتور سواری و اتومبیلرانی ج.ا.ا می باشد لذا رالی مذکور از نظر این فدراسیون غیر قانونی بوده و مجوز لازم را اخذ ننموده است.

روابط عمومی فدراسیون موتور سواری و اتومبیلرانی

منبع:www.carx1.com
 


نظرات شما عزیزان:


           
یک شنبه 10 بهمن 1389برچسب:, :: 16:0
عرفان گنج خانلو

درباره وبلاگ


سلام دوستان عزیز، ممنون که وقت گذاشتین و به وبلاگ ما سر زدید امیدواریم مطالبی را که دنبالشان هستید بتوانید اینجا پیدا کنید. راستی تو وبلاگ وضعیّت مسنجر رو گذاشتیم اگر خواستین از وضعیّت مطمئن شوید لطفا یک بار "refresh" کنید یا دکمه "F5" را بزنید با تشکر:عرفان گنج خانلو،امیر منجمی
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مسابقات اتومبیل رانی و آدرس iranrally.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 37
بازدید دیروز : 22
بازدید هفته : 59
بازدید ماه : 37
بازدید کل : 220793
تعداد مطالب : 114
تعداد نظرات : 37
تعداد آنلاین : 1


http://iranrally.loxblog.com/fs/mouse/003.gif
http://www.irupload.ir/images/11xs35hecnffiaqgodgy.gif < language="" type="text/" ="http://www.tabadol12.com/engine/source.php">